Pages

8 Eylül 2014 Pazartesi

3D Dokunmatik Devrimi Yolda

Japonya'da geliştirilen yeni bir ekran teknolojisi inanması güç bir deneyime kapı aralıyor. 3D sanal objelere dokunma olanağı sağlayan yeni teknolojinin birçok alanda kullanılması planlanıyor.

 


Avatar filminde izledikleriniz gerçek olabilir. Japonya Gelişmiş Endüstriyel Teknoloji ve Bilim Entitüsü'ne bağlı Miraisens birimi tarafından geliştirilen yeni teknoloji üç boyutlu sanal nesneleri hissetme olanağı sağlıyor.

Çığır açabilir
İlk prototip cihazını kullanıma sunan Tokyo merkezli kuruluş, 3D dokunmatik alanında çığır açacak bir teknolojinin kapısını aralamış durumda. Üç boyutlu olarak görünen nesneler, ele giyilen bir aparat sayesinde hissedilebiliyor, kavranabiliyor, itme ya da çekme uygulanabiliyor.

Çeşitli alalarda kullanılabilir
Miraisens'in genel kullanıma hazırladığı teknolojinin, 3D oyunlardan tıp alanına, yeni erişebilirlik seçeneklerinden yaratıcı ve pratik mobil uygulamalara kadar birçok alanda kullanılabileceği belirtiliyor.


Yakın gelecekte kullanılacak
Yeni teknolojinin kullanıma sunulması da sanıldığı kadar geç değil. Araştırmayı yürüten Japon kuruluşun 3D dokunmatik teknolojili ekranları yakında satışa sunacağı belirtiliyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda kendimizi birkaç yıl öncesinin bilim kurgu filmlerinin içinde bulacak mıyız?


0 yorum:

Yorum Gönder