Pages

13 Eylül 2014 Cumartesi

5 inçlik Cep Bilgisayarı

Turkcell, yeni yerli akıllı telefonu T50'yi ve akıllı bilekliği T-Fit’i, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği bir basın toplantısında tanıttı.

 

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, etkinliği akıllı telefon, giyilebilir teknoloji ve mobil veri konusunda yeni haberler vereceklerini söyleyerek açtı.

Ciliv, Türkiye’de T serisi ile akıllı telefona geçenlerin oranının yüzde 70 olduğunun altını çizdi. Turkcell App Market’tan indirilen uygulamaların yüzde 40'ı da yine bu T serisi cihaz sahipleri tarafından indiriliyor.



Süreyya Ciliv’in Turkcell’den yeni bir inovasyon, yeni bir teknoloji olarak duyurduğu ve “Süreyya’nın yeni telefonu bu” dediği T50, Türkiye’nin ilk yerli 4G’li telefonu.

Lansmanda yapılan 4G hız denemesinde, T50 134,55 Mbps indirme, 16,81 Mbps yükleme hızlama ulaşmayı başardı!

5 inç ekranından HD (1280x720p) çözünürlük sunan T50, 1080p video kaydı yapabilen 13 MP arka kameraya ve selfie’ler için 2 MP ön kameraya sahip. 1 GB bellekli T50, gücünü dört çekirdekli 1,2 GHz Qualcomm 8926 işlemciden alıyor.



T50'nin arka kamerası Instagram’dakilere benzer filtre efektlerine, gelişmiş HDR özelliğine, panaromik çekim moduna ve gülümseme tanıma yeteneğine sahip. Ön kameranın yazılımı da daha iyi selfie’ler için geliştirilmiş.

Android 4.4.2 işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonun dahili depolama alanı ise 16 GB. T50, hızlı şarj özellikli 2300 mAh pille donatıldı.

130 gram ağırlığındaki T50'nin ebatları ise 70,4×142,3×7,8 mm şeklinde. Tıpkı T40'ta olduğu gibi, T50 de HD ses ve gürültü engelleme özelliği bulunuyor. Telefonda ayrıca daha iyi bir multimedya deneyimi sunan Dolby Digital Plus özelliği yer alıyor .

Turkcell T50 için beş fark renk seçeneğiyle birilkte kılıflar da geliştirdi ve TİM’lerde satışa sunacak. Ayrıca isteyenler, Turkcell’in web sitesinden kendi T50 kılıflarını tasarlayabiliyor.



Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, T50'nin arayüzünün sade ve çok kolay kullanılabilir olduğunu belirtiyor. Ancak yine de karmaşık gelirse, Kolay Kullanım arayüzünün T40'ın yanı sıra T50 ile de uyumlu olacağını açıkladı.

TV ve Akademi gibi Turkcell uygulamalarının yanı sıra Twitter, Facebook, Musixmatch, Yahoo ve Kingston Office gibi uygulamalar da T50'de ön yüklü geliyor.

İlk etapta Çin’de, ardından da Türkiye’de Vestel tarafından üretilecek T50'nin fiyatı ise yalnızca 699 TL. Ayrıca T50 ve T-Fit’in birlikte alınabileceği kontratlı seçenekler olacak. Akıllı telefon haziran ayı sonunda satışa sunulacak.




YERLİ GİYİLEBİLİR BİLEKLİK
Turkcell, etkinlikte T50'nin yanı sıra Türkiye’nin ilk yerli akıllı bilekliği T-Fit’i de tanıttı. 119 TL fiyatla satışa sunulan bilekliğin başlıca özellikleri adım sayma, kalori takibi, uyku kalitesi bilgilendirmesi ve titreşim bildirimli alarm şeklinde sıralanıyor.

Turkcell Fit isimli uygulama tüm Android’li telefonlara yüklenebiliyor ve telefonların T-Fit ile iletişim kurmasını sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder