Pages

13 Eylül 2014 Cumartesi

Samsung ve NVIDIA, Google Nexus 9′un sızdırılmasına sebep oldu

Hani, “kurunun yanında yaş da yanar” diye bir söz vardır ya, HTC’nin ürettiği Google Nexus 9, tıpkı bu söze uygun bir kazaya kurban gitti.

Uzun bir süredir Apple ile arası açılan Samsung, sizlerin de malumudur ki birçok ülkede bu şirket ile mahkemelik durumda. Son olarak elimize ulaşan bilgiler, Samsung’un Apple’ın yanı sıra, NVIDIA ile de davalık olduğunu ortaya koyuyor.

NVDIA, yeni nesil Tegra K1 serisi çipsetlerinde yer alan GPU teknolojisinin Samsung ve Qualcomm gibi üreticiler tarafından taklit edildiğinden şikayetçi. Şirketin bu ikiliye açtığı mahkemede ortaya dökülen belgeler, 64-bit Tegra K1 çipsetin ilk olarak kullanılacağı Android L tableti de içermekte.




Bu tabletin de, HTC Volantis ya da diğer ismiyle Google Nexus 9′dan başkası olmadığını belirtelim. NVIDIA’nın sunduğu dilekçede belirtilenlere göre, HTC Nexus 9′un 2014 yılı 3. çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Eğer bu döküman gerçekten de resmi geçerliliği olan bir belge ise, Nexus 9′un tanıtımına haftalar ya da günler kalmış olmalı.

Belgenin içeriğinde yer alan diğer cihazlar ise, Lenovo Terminator S9, Lenovo 50 inç 4K Akıllı TV, Project Tango geliştirici kiti ve Acer Chromebook olarak sıralanıyor. Sanırım NVIDIA ve Samsung’a bu kıyaklarından dolayı bir teşekkür borçluyuz.

0 yorum:

Yorum Gönder