Pages

8 Eylül 2014 Pazartesi

Akıllı Yemek Çubuğu Geliştirildi

Teknoloji sofralara da geldi! Çin’in Google’ı Baidu, akıllı gözlükten sonra bu kez de akıllı yemek çubuğu geliştirdi. İşte bu ilginç yeniliğin detayları..

 





Bazı Asya ülkelerinde kullanılan yemeği tabaktan ya da kaseden almak için çatal ve kaşık yerine yemek çubukları kullanılır. Odundan, altından, gümüşten, fildişinden, bambudan ya da plastikten yapılırlar. İlk kez Çin’de yapıldığı düşünülen bu yemek çubukları ‘Çin Yemekleri’nin olmazsa olmazıdır.

Çin’in en önemli teknoloji şirketlerinden Baidu, gelenekseli teknolojiye dönüştürme yönünde bir atılımla akıllı yemek çubukları geliştirildiğini açıklayarak ilk tanıtımını da gerçekleştirdi.
Akıllı yemek çubukları iki adet çubuktan ibaret. Ancak bu çubuklar oldukça yenilikçi teknolojileri beraberinde getiriyorlar. Bataryadan güç alan yemek çubukları, yemekte kullanılan yağın sağlıklı olup olmadığını bildiriyorlar. Eğer sağlıksızsa kırmızı uyarı ışığı yanıyor. Sağlıklıysa mavi ışık yanıyor. Işık harici kapsamlı detaylar isemobil uygulama aracılığı ile akıllı cihazlara geliyor.







Çubukların Çin’de gerçek bir problem olan ‘yağ kullanımındaki anormallikler’ konusuna nasıl bir çözüm getireceği şimdilik bilinmiyor ama maharetler sadece bununla sınırlı değil. Akıllı yemek çubukları yemeğin tuzunu hatta ekşiliğini de bildiriyor.

Geliştirme aşaması süren bu ilginç teknolojinin de Çin’de yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Ürünün ne zaman piyasaya sürüleceği ve fiyatı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Baidu, geçtiğimiz günlerde de Google Glass benzeri bir akıllı gözlük geliştirdiğini açıklamıştı. Şirketin teknoloji atılımları ilgiyle izleniyor.

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder