Pages

8 Eylül 2014 Pazartesi

Foursquare'ın Pil Kullanımını Azaltan Ayar

Eğer siz de yenilenen Foursquare uygulamasının sürekli bildirim ile sizi uyarmasından ve fazla pil tüketmesinden rahatsızsanız, uygulamayı silmeden önce bu ayarlara bir göz atın.


Akıllı telefon kullananların en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Foursquare, 2014 yazı içerisinde iki uygulama haline geldi. Bizim her zaman bildiğimiz check-in işlemini yapacağımız uygulama Swarm olurken, Foursquare ise mekanlar hakkında yorum yapılan bir platform halini aldı.
Foursquare'ın neden pil tüketimi artmış durumda?

Foursquare yeni uygulamada teknolojiden ve bizim alışkanlıklarımızdan oldukça güzel bir şekilde faydalanıyor. Örneğin bir semte gittiğinizde, daha önce gittiğiniz bir yer varsa " burada mısınız" gibi bildirimler yollayarak sizi check in ya da yorum yapmaya yöneltebiliyor. Programın son dönemde yapabildikleri bu kadar da değil. Sizin gittiğiniz yerde bir arkadaşınız varsa onun da buralarda olduğunu haber verebiliyor. Tıpkı bizi takip eden üçüncü bir göz gibi.

Tabi olan hiç bir şey yoktan var edilemez felsefesi gereğince, Foursquare uygulamasının dayanağı ise sürekli çalışan GPS modülü. Bu da pil ömrüne negatif etkide bulunuyor.

Yenilenen Foursquare uygulaması, akıllı telefonların bataryalarına yüzde 5 ile 15 arası bir ek yük bindiriyor. Biz de bu videomuzda, Foursquare'ı silmek yerine, nasıl daha az şarj kullanacak bir hale getirebiliriz onu irdeliyoruz. İyi seyirler.

 

0 yorum:

Yorum Gönder