Pages

6 Eylül 2014 Cumartesi

Bilim, beyinden beyine sözlü mesaj yollamayı başardı

Dünyanın en popüler paranormal efsanelerinden telepati yeteneğini bilim sayesinde gerçeğe taşımaya bir adım daha yaklaştık. ABD ve İsrail’den bazı araştırmacıların imza attığı bilimsel bir çalışma, iki insan beyni arasında doğrudan veri aktarılmasına sahne oldu.


Geleneksel iletişim yöntemlerinin aksine, yazılı ya da sözlü aktarım kullanılmayan veri alışverişi, aralarında tam 5000km mesafe bulunan deneklerle gerçekleştirildi. 28 ve 50 yaş aralığındaki 4 denekte de başarılı olan yöntem, veri gönderen tarafın kafa derisine temas eden bir elektrot sayesinde mesajın algılanması ile başlıyor. İnternet üzerinden 5000km ötedeki alıcıya ulaştırılan veri, elektromanyetik indüksiyon yöntemi ile mesajı alacak kişinin beynine işleniyor.

Cerrahi müdahale kullanılmayan bu yöntem, internetin insanoğlunun sinir uzantılarından biri gibi işlev görmesine ön ayak oldu. Kişisel iletişimde çağ atlatmasını sağlayacağını düşündüğümüz bu araştırmanın birbirimizi daha iyi anlamamıza ve farklılıklarımızı kabullenmemize vesile olmasını diliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder