Pages

7 Eylül 2014 Pazar

Motorola Moto 360 Resmen Tanıtıldı

Aylar süren büyük bekleyiş sonunda sona eriyor. Akıllı saat dünyasının en başarılı tasarıma sahip saati, Motorola Moto 360 nihayet resmi olarak tanıtıldı.

 





İlk olarak aylar önce karşımıza çıkan akıllı saat, çok büyük beğeni almıştı. Uzun zamandır devam eden tahminler, sızıntılardan sonra nihayet bugün resmen tanıtıldı. Şimdiye kadarki en şık tasarıma sahip akıllı saat için, en çok saat gibi gözüken akıllı saat desek yanılıyor olmayız.


Kablosuz Şarj İmkanı
Android Wear işletim sistemini ile çalışan akıllı saatte göze çarpan ilk detay sade ve oldukça güzel tasarımı. Yuvarlak bir ekranı bulunan Moto 360'ın, piyasadaki dikdörtgen ekranlı akıllı saatlere kıyasla en büyük artısı olarak bu ekran gösterilebilir. Deri ve metal gibi farklı kayış seçenekleri bulunan akıllı saatte ayrıca şarj için kablo yerine kablosuz şarj teknolojisini kullanıyorsunuz. Akıllı saatin bataryası ise 320 mAh.



Yazılım özellikleri bakımından da oldukça ileri seviyede yer alan akıllı saat, birlikte getirdiği dahili pedometre sayesinde kalp ritminizi ölçmenizi bir uygulama desteğiyle mümkün kılıyor. Yapılan kalp aktivitelerini hafızasında tutan cihaz, gün içerisinde yapmanız gereken egzersizler konusunda sizi bilgilendiriyor.

Akıllı saat tıpkı diğer Android Wear kullanan akıllı saatler gibi sesli komut özelliği ile arama yapma/cevaplama, mesaj gönderme, web'de gezinme gibi imkanlar sunuyor. Bu konuda Motorola mühendislerinin üzerinde özel olarak çalıştığı belirtilirken, cihazın söylenileni anlama konusunda en iyisi olduğu vurgulanıyor.




Teknik Özellikler
Corning Gorilla Glass 3 ile korumaya alınan ekran ise 1,56 inç büyüklüğünde ve 205 ppi değerine sahip bu ekran 320x290 piksel çözünürlüğünde. IP67 sertifikasına sahip olan akıllı saat,  1 metre derinliğe 30 dakika sürecinde direnç gösterebiliyor. Ayrıca cihaz 49 gram ağırlığında.




TI OMAP 3 işlemcisinin kullanıldığı akıllı saatte 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM mevcut. Bildirimler için konumlandırılan titreşim motoruna ek olarak cihazda iki tanede mikrofon bulunuyor. 
249,99 $ fiyat etiketine sahip olan akıllı saat, Android 4.3 ve üzeri tüm cihazlarda kullanılabilecek. ABD'de bugün itibariyle satışa çıkan akıllı saatin ülkemize eğer gelirse, 600 - 700 TL fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder