Pages

3 Eylül 2014 Çarşamba

Xiaomi Redmi 1S, saniyeler içinde tükendi

Çinli Xiaomi, yerel pazarın dışına açılarak Asya genelinde başarı yakaladı. Üretici, bu başarısını yabancı pazarlarda ısrarla takip ettiği reklam çalışmalarına borçlu.


Yabancı pazarlara sunulacak akıllı telefonları ilk etapta çok kısıtlı sayılarla satışa sunan Xiaomi, bu taktiğinin karşılığını yüksek marka tanınırlığı elde ederek kazanmayı başarıyor. Dünyanın en ünlü akıllı telefonlarından biri haline gelen markanın son vukuatı da, bugün Hindistan’da yaşandı.

Xiaomi Redmi 1S, üreticinin Hindistan’daki satış ortağı Flipkart’ın internet sitesinde 5,999 Rupi (yaklaşık 99$) fiyat etiketiyle satışa sunuldu ve tam tamına 4,2 saniyede tamamıyla tükendi. Satışa sunulan 40.000 adetlik Redmi 1S’in göz açıp kapayıncaya kadar bitmesine tepki veren Hintlilerin şirketin Facebook hesabını mesaj bombardımanına uğrattığı söyleniyor.

Hintlileri çok da suçlamamak lazım. Qualcomm Snapdragon 400 çipsetli, 720p kalitesinde 4,7 inç IPS ekranlı, 8 megapiksellik arka kameralı bir cihazı yalnızca 99$’a satın alma şansı, hele ki Hindistan gibi gelişmekte olan bir ülke için gerçekten de yabana atılacak bir fırsat değil.

0 yorum:

Yorum Gönder