Pages

13 Eylül 2014 Cumartesi

Üç boyutlu yazıcıdan 6 günde çıkan otomobil

Üç boyutlu yazdırma teknolojisi, birçok uzman tarafından üçüncü sanayi devrimi olarak adlandırılıyor. Kişiselleştirilmiş ürünlerin geliştirilmesine öncü olacağı belirtilen üç boyutlu yazıcılar, otomotiv sektörünü de derinden etkileyecek.


Daha evvel sizlere Koenigsegg’in süper spor otomobillerinin birçok parçasının 3b yazıcıdan çıktığını ve şirketin araçlarının inanılmaz hafifliklerinin bu teknoloji sayesinde mümkün olduğunu belirtmiştik. ABD’nin Chicago şehrinde kurulan Local Motors, Koenigsegg’in yaygın 3b yazıcı kullanımını daha da ileriye götüren bir deneme ile karşımızda.

3b yazıcıların geleceğin üretim teknolojisi olduğuna inanan Local Motors, satışa sunmak istediği yeni otomobilin gövdesini tamamen bu teknoloji ile bir defada üretmeyi hedefliyor. Altı gün süreceği belirtilen bu proje, pazartesi günü başlatıldı ve bu pazar sona erecek.


Motoru, süspansiyon sistemi, kabloları ve bataryasının dışarıdan temin edileceği söylenen yeni otomobil, performans yönünden bir Koenigsegg One 1 ile yarışmaktan çok uzak olsa da, üç boyutlu baskı teknolojisinin potansiyelini sergilemek adına son derece iyi bir örnek.

Local Motors’un 14 Eylül Pazar günü kontak açıp Chicago’da tur atma iddiası devam ediyor. Şirketin hedefine ulaşıp ulaşamayacağını şimdilik bilemesek de, sizleri bu otomobilin tanıtıldığı video ile baş başa bırakıyoruz, iyi seyirler.

0 yorum:

Yorum Gönder